Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Watercursus Dominicaanse Republiek enorm gewaar...

Watercursus Dominicaanse Republiek enorm gewaardeerd

Watercursus Dominicaanse Republiek enorm gewaardeerd

Afgelopen maand zijn Sander Buisman, oud docent Scheikunde en Anna Casadella, pas gepromoveerd bij Wetsus, op reis geweest naar de DR om ter plaatse op het platteland een aantal dorpsleiders te scholen op het gebied van water, hygiene en onderhoud van waterdistributiesystemen.

Ongeveer 45 lokale dorpsleiders van het platteland, geselecteerd i.s.m. Stichting Mano Mano te Bolsward en Youth Development Foundation uit Spijk (ZH), zijn getraind door onze beide vrijwilligers. De gift van Waterlink2015 én DMT Joure maakte dit allemaal mogelijk. Het vervolg komt komend najaar met een tweede training. Onderwijs, bewustwording en capacity bilding is het issue!

Het plan is geboren na een lanhe tijd van voorbereiding. In eerste instantie werd een Dominicaan op de school in Haiti getraind in het gebruik van meetapparatuur en al snel ontstond behoefte aan verspreiding van de kennis onder meerdere leiders van dorpjes op de DR.

Stichting Mano a Mano en Youth Development Foundation zijn al jarenlang actief met allerlei hulp projecten op de DR en waren degene die de cursisten hebben geselecteerd.

Sander Buisman is in Februarie afgelopen jaar heen geweest om de inhoud van de cursus definitief te maken en afgelopen maand Mei is de cursus in twee delen uitgevoerd.

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."