Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Leerlingen CBS De wegwijzer wandelen voor water !

Leerlingen CBS De wegwijzer wandelen voor water !

Leerlingen CBS De wegwijzer wandelen voor water !

Maar liefst € 1070,23 wisten de leerlingen van groep 1 t/m 8 van CBS De wegwijzer te Kollumerpomp bij elkaar te halen middels het wekelijks sparen voor "het zendingspotje" én de actie Wandelen voor Water.

Het afgelopen schooljaar werd dus actie gevoerd om geld in te zamelen voor het werk van Stichting Water for Everyone. Schoon drinkwater voor de allerarmsten in de wereld.

5 Juli j.l. wisten de kinderen maar liefst ruim 600 Euro bij elkaar te lopen. En niet zomaar een wandeltocht maar een wandeling met soms wel 10 liter (= 10 kg) water in de rugzak. Op die manier kon men aan de lijve ondervinden wat het betekent als je dagelijks je drinkwater van ver moet halen. Sommige kinderen in ontwikkelingslanden moeten elke dag vóór het naar school gaan wel een uur lopen om water te gaan halen met hun moeder of broertjes. Ja, mannen zie je dat werk eigenlijk nooit doen.....

Met de wekelijkse bijdrage aan het zendingspotje in de klas was de totale opbrengst maar liefst 1070,23 Euro en hiermee kunnen hoogstwaarschijnlijk zo'n 200 gezinnen ruim een half jaar lang vuil water schoon filteren met een filterkaars die Water for Everyone hier en daar inzet bij hun projecten.

Alle kids van CBS De wegwijzer zijn stuk voor stuk tóppers!! Hartelijk dank aan alle sponsoren die de actie tot een grandioos succes hebben gemaakt.

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."