Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Eindelijk genoeg water voor missiepost Kilangala

Eindelijk genoeg water voor missiepost Kilangala

Eindelijk genoeg water voor missiepost Kilangala

We mogen u deze keer fantastisch nieuws brengen over het project Water voor Kilangala in Tanzania, waar we in samenwerking met de Trijntje Beimers Stichting uit It Heidenskip, werken aan de verbetering van de watervoorziening in het dorpje Kilangala. In Kilangala, West-Tanzania bevindt zich een missiepost, gesticht door de Friese verpleegkundige en zendelinge Trijntje Beimers, in 1967.
Met financiële steun vanuit Nederland en Canada is de zendingspost uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap die van betekenis zijn voor de omliggende regio. De huidige capaciteit van de drinkwater voorziening in en om de missiepost is er te beperkt en kennis en financiële middelen om deze te upgraden waren er niet. De bevolking had ’s morgens alleen drinkwater want rond 12 uur was de watertank schoon leeg. Dit komt doordat deze te klein was om alle water uit de bron in de bergen op te kunnen slaan. ‘s Nachts lekte er veel water weg en dat moest anders kunnen. Samen met de mensen van de missiepost in Kilangala, gerund door Moses,is de watervoorziening afgelopen week totaal verbetert. Drie heren, Klaas Auke Folkerts, Jan Postma en Jorrit Nicolaij zijn als vrijwilliger bereid gevonden de reis naar Tanzania te maken en de klus te klaren. Men is er twee weken geweest en in die tijd is keihard gewerkt samen met de lokale leerlingen en leraren van de school van de missiepost om de fundering te storten, het leidingwerk aan te leggen en de tank op te bouwen.

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."