Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Projecten  /  1 aug 2012. De Waterschool op Haiti is van star...

1 aug 2012. De Waterschool op Haiti is van start gegaan!!

1 aug 2012. De Waterschool op Haiti is van start gegaan!! Vergroot afbeelding

De Waterschool in Port au Prince, Haiti.                                                         Projectnr: PAP-01

Na de aardbeving die Haiti heeft getroffen is er overal gebrek aan schoon drinkwater. Kleine (decentrale) drinkwatervoorzieningen voorzien in een behoefte. Met name in de vele kleine opvangkampen of huizen wil men graag een eigen waterzuivering plaatsen voor het maken van betrouwbaar drinkwater. Daarvoor willen we mensen opleiden op een echte Waterschool. Het project is mede mogelijk gemaakt door en bijdrage van RABO Share4more en de gemeente Leeuwarden.

Het project Waterschool PaP (projectnr PAP-01) voorziet in het opleiden van waterdeskundigen en monteurs die worden opgeleid en getraind in het zuiveren van water en daarnaast een WaterPurifier installatiebedrijf op kunnen zetten. De studenten kunnen na het behalen van een certificaat zelf een deel van de productie en onderhoud van kleine waterzuiveringsapparaten lokaal uitvoeren.

Voornaamste doel van dit project:  Kansen voor jongeren op werk, het leren herkennen van vuil en schoon water, verspreiding van schoon drinkwater en een forse kostenbesparing bij  lokale productie van WaterPurifiers. Werk, gecombineerd met het verbeteren van de algehele levensomstandigheden.

Het project wordt uitgevoerd i.s.m.Stichting Haiti project te Assen.

Voor giften: ING bank: 42.51.296 t.n.v. Stichting Water for Everyone o.v.v. PAP-01

Inmiddels is al ruim 30.000 Euro toegezegd door het RABO Share4More programma zodat het project reeds van start is gegaan met de uitvoering.

Op de foto de eerste contouren van het schoolgebouw. Foto 1 februari 2012- Jan Joling

Ook de gemeente Leeuwarden heeft  in 2011 een flinke bijdrage aan het project  willen geven met name voor de inventaris en het lesmateriaal voor de school.

Kijk hieronderr voor plattegrond van de nieuwe school. Het gebouw is gefinancieerd door Haiti Project te Assen. In september 2012 is begonnen met de eerste groep van 12 leerlingen en de cusrsus van drie maanden zal vlak voor de kerst 2012 worden afgesloten met een examen en een verplichte stage bij een bedrijf in Port au Prince. De volgende groep begint in Februari 2013. Uiteindelijk wordt de school een self supporting object die in de watervcoorziening in Haiti zal helpen voorzien.

We give the people a rod so they can fish themselve and feed themselves!!!

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."