Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws  /  Boorstelling Tanzania gereed voor gebruik

Boorstelling Tanzania gereed voor gebruik

In April 2023 zijn Leo Groendijk en Doede Terpstra naar Moshi (Noord Tanzania) afgereisd voor de in bedrijf stelling van de nieuwe grond boor installatie die lokaal naar water kan gaan boren. Eerst voor trainingen in deze regio maar later wordt de machine verhuisd naar de veel drogere regio Sumbawanga in West Tanzania.

Een aantal materialen voor de machine zijn lokaal aangepast en ingekocht om de machine veilig in bedrijf te kunnen stellen. Slangmaterialen, koppelingen, hydraulische olie, PVC buizen voor de geboorde waterbron etc zijn allemaal aanwezig en de machine heeft uiteindelijk even proefgedraaid in de werkplaats.   

Er is een eerste boorlocatie vastgesteld voor een training in Oktober waarbij o.l.v. Jelmer Horenga van ENCOR Marum, een aantal Tanzanianen gaan leren hoe met de machine naar water te kunnen boren en een bron te maken. 

Ondertussen zijn we op zoek naar sponsoren die ons willen helpen om een kleine transport-trailer naar Tanzania te kunnen sturen vanuit Nederland. Deze zal op termijn nodig zijn om de kleine boormachine veilig van A naar B te kunnen vervoeren. Mocht u dit specifiek willen steunen dan kunt u financieel helpen met een gift.

Verder wordt gewerkt aan het plan om een wateropleiding op te gaan starten op een technische school (Vocational Training Centre) in Sanya Juu, een uur rijden vanaf Moshi. Dit wordt gekoppeld aan de opleiding tot watertechnisch installateur (ook wel loodgieter genoemd).

In Juni gaat een container met trailer, IBC's, filtermateriaal, een waterpomp, zonnepaneel en regelaar etc en ook een bescheiden selectie school materiaal op transport naar Dar es Salaam. Het bedrijf OPNIEUW in Buitenpost heeft ook toegezegd lab-meubilair ter beschikking te stellen voor de school. Fantastisch gebaar! Stichting De Baanderij in Gouda regelt het transport van de 20ft container vanaf Rotterdam.

 

    

Op de foto's wordt hard gewerkt om de aanpassingen door te voeren. Laswerk links zonder laskap (!). Op de foto rechts is een veiligheidskap gemaakt ter bescherming tegen draaiende delen (V-snaren en starterskrans)

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."