Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws  /  2500 Euro bij elkaar gefietst!!

2500 Euro bij elkaar gefietst!!

2500 Euro bij elkaar gefietst!!

Bikkels fietsen dik 1000 km voor stichting Water for Everyone

Afgelopen zomer hebben Jan Willem Dijk en Piet Mulder, onder begeleiding van Renze Bil, 24 uren achtereen gefietst in Oostenrijk als supersponsorfietstocht voor de stichting Water for Everyone.
De prestatie heeft maar liefst € 2500 opgebracht door ruim 60 sponsors die bedrag betaalden per gefietste kilometer. Uiteindelijk werd door beide heren tezamen 1030 km(!) afgelegd in 24 uur.
De jonge mannen gingen na een reis van 1000 km naar Oostenrijk, goed voorbereid van start met veel aandacht aan het materiaal, voedsel en een flinke training. Maar fietsen voor een goed doel gaf deze voorbereiding een extra dimensie. Namelijk: je doet het niet voor niets maar voor schoon drinkwater in Rwanda.
Renze Bil heeft het duo met goed materiaal, voldoende drinken en voedsel en natuurlijk de nodige aanmoedigingen geholpen tijdens de monstertocht.
Het werd gedurende de dag ontzettend warm (bijna 30 graden) en in de nacht regende het behoorlijk en koelde het behoorlijk af. De “motor” moest hard werken en er werd veel energie verstookt. Jawel: "de witte motor" kwam er zeker bij te pas. Per persoon 12 liter water, 1,5 liter melk, 1 liter energie drank, 5 bananen, 4 borden pasta, 5 krenten bollen, 2 droge worsten, 6 musli repen, 2 appels, 2 sinaasappels, 1 zakje pinda's, 0,5 l yoghurt, koffie en heel veel zuurstof.
Er deden in totaal 900 deelnemers mee waarvan 85 aan de 24h. solo wedstrijd. Op het parcours was een centrale plaats waar de tijden werden gemeten, waar je onderhoud kon plegen aan je fiets en aan jezelf en waar andere festiviteiten waren.
Water for Everyone gaat samen met stichting Multimodus het geld gebruiken voor de realisatie van een regenwateropvang, waterzuivering en drinkwaterdistributie in het dorpje Kagarama in Rwanda. Bij een uitdeelpost voor medicijnen wordt een grote drinkwatertank gebouwd met daarbij een zuiveringsinstallatie die per dag ruim 600 liter drinkwater kan maken. Het water wordt in de kliniek gebruikt en daarnaast wordt er water verkocht aan de lokale bevolking. Hiermee wordt naast schoon drinkwater ook nog eens werk verschaft aan een waterverkoper.
Het project, i.s.m. stichting Multimodus, wordt voor de komende zomer gerealiseerd zodat de droge tijd in juni-juli-augustus kan worden overbrugd met voldoende water. De afgelopen periode is het sponsorgeld verzameld en afgelopen week werd het d.m.v. een cheque overhandigd door de drie heren aan Leo Groendijk, initiatiefnemer van de stichting Water for Everyone.
Op de foto v.l.n.r. Renze Bil, Jan Willem Dijk, Piet Mulder en Leo Groendijk. Op de voorgrond de waterzuivering die in het voorjaar zal worden geplaatst in Kagarama, Rwanda.

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."