Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Nieuwe watertank voor school in Sumbawanga - Tanzania

29 mrt 2020 16:23 uur

Op de African Rainbow School in Sumbawanga (ARSS) is afgelopen week een watertank geplaatst voor drinkwater op de gehele school. Er zijn leidingen naar de lokalen en WC's gegraven en overal kunnen nu handen worden gewassen en water gedronken. Een welkome verbetering voor de hygiene rondom en in de school. Alles is gebouwd door leerlingen en leraren van een VTC uit Kilangala. Hulde voor dit werk. Speciale dank voor Aron en zijn mannen uit Kilangala.

Drinkwater voor Mozambique. Doneer nu 25 Euro voor een filter

25 mrt 2019 19:53 uur

Water for Everyone is met een actie gestart om de slachtoffers van de natuurramp Idai te helpen aan veilig drinkwater. Voor 25 Euro zorgt u dat een gezin een klein waterfilter ontvangt waarmee de dagelijkse hoeveelheid drinkwater kan worden gefilterd vanuit het vervuilde water wat hun aan de lippen staat.. Men kan er meer dan een jaar mee vooruit!   Idai heeft verschrikkelijk huis gehouden in Mozambique. En het verschrikkelijke nieuws druppelt helaas veel te langzaam binnen. De eerste 100 filters zijn 25 Maart al uitgedeeld!! Inmiddels staat de teller op totaal 145 filters!! Geweldig  

Maak uw gift over op IBAN: NL13 INGB 0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone o.v.v. filters Mozambique

Hieronder een voorstelling van de NAZAVA filters

Het dodental in Mozambique door de cycloon Idai is opgelopen tot 770. De huizen van een half miljoen mensen zijn geheel of gedeeltelijk verwoest; 110.000 inwoners zijn inmiddels opgevangen in kampen, meldt een topambtenaar zondag. (NU.nl)

Het zijn voorlopige cijfers; de VN waarschuwde zaterdag al dat de omvang en de schade van de ramp in Zuidoost-Afrika pas kunnen worden ingeschat wanneer de ondergelopen regio's weer droog staan.

"We zullen moeten wachten tot het water zich terugtrekt om de volledige omvang en het dodental te kunnen bepalen", aldus de organisatie. Duizenden Mozambikanen zijn ingesloten door het hoge water.

Door de enorme regenval zijn rivieren buiten hun oevers getreden. De VN heeft zaterdag gewaarschuwd dat de kans op meer overstromingen nog groot is. "De Buzi-rivier en de Zambezi-rivier dreigen wederom te overstromen en het water begeeft zich naar de lagergelegen stad Beira", aldus een VN-woordvoerder.(NU.nl.

De eerste €2500 is reeds overgemaakt naar onze contactadres in Mozambique, mevrouw Tjitske Leemans, die reeds jaren actief is in Mozambique gericht op het verbeteren van Water en Sanitatie in de omgeving van Chimoio. 

De eerste 100 filters kunnen binnen een week worden uitgedeeld.

We hopen dat de aanvoer van filters groot genoeg kan blijven.

Kerk Folsgare-Abbega-Oosthem zamelt € 2600 in. Voor water!!

27 nov 2017 20:44 uur

5 November waren we namens Water for Everyone op bezoek in de kerkdienst te Folsgare geleid door ds R. Tuitman. De kinderen van de basisschool waren ook in grote getale gekomen en konden o.a. voelen hoe zwaar het is om met water je moeten sjouwen. We hebben verteld wat en hoe en voor wie we werken als vrijwilligersorganisatie. De kerken van de drie dorpen brachten in totaal € 2600,00 bij elkaar voor ons werk!  Fantastische opbrengst. Hartelijk dank! 

Watervoorziening herstellen in Jeremie - Haiti

9 sep 2017 14:03 uur

In September zal een groepje vrijwilligers naar Haiti vertrekken om in het westen van Haiti een begin te maken met het herstellen van de watervoorsiening voor een cooperatie van boeren in twee kleine dorpjes in de buurt van Jeremie. Daarnaast zal er ook worden begonnen , i.s.m. Youth Development Foundation, met het bouwen van 5 latrines. Alles gaat gepaard met de nodige voorlichtingsbijeenkomsten over water, hygiene en sanitatie voor de ontvangende partijen. 

Penningmeester gezocht

Penningmeester gezocht

21 jan 2017 23:04 uur

We zijn op zoek naar een betrokken penningmeester voor de stichting.

Aanmeldingen bij de voorzitter.

pagina 3 van 15

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."