Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Kerk Folsgare-Abbega-Oosthem zamelt € 2600 in. Voor water!!

27 nov 2017 20:44 uur

5 November waren we namens Water for Everyone op bezoek in de kerkdienst te Folsgare geleid door ds R. Tuitman. De kinderen van de basisschool waren ook in grote getale gekomen en konden o.a. voelen hoe zwaar het is om met water je moeten sjouwen. We hebben verteld wat en hoe en voor wie we werken als vrijwilligersorganisatie. De kerken van de drie dorpen brachten in totaal € 2600,00 bij elkaar voor ons werk!  Fantastische opbrengst. Hartelijk dank! 

Watervoorziening herstellen in Jeremie - Haiti

9 sep 2017 14:03 uur

In September zal een groepje vrijwilligers naar Haiti vertrekken om in het westen van Haiti een begin te maken met het herstellen van de watervoorsiening voor een cooperatie van boeren in twee kleine dorpjes in de buurt van Jeremie. Daarnaast zal er ook worden begonnen , i.s.m. Youth Development Foundation, met het bouwen van 5 latrines. Alles gaat gepaard met de nodige voorlichtingsbijeenkomsten over water, hygiene en sanitatie voor de ontvangende partijen. 

Penningmeester gezocht

Penningmeester gezocht

21 jan 2017 23:04 uur

We zijn op zoek naar een betrokken penningmeester voor de stichting.

Aanmeldingen bij de voorzitter.

Verkoop overtollig meubilair Van Hall Larenstein levert  2100,00 op voor Water for Everyone!

Verkoop overtollig meubilair Van Hall Larenstein levert 2100,00 op voor Water for Everyone!

27 okt 2016 18:49 uur

Van Hall Larenstein is verbouwd. De laatste maanden is keihard gewerkt aan ee nfacelift binnen de muren van de Leeuwarder vestiging van Van Hall Larenstein. En het resultaat is vanmiddag getoond aan allerlei belangstellenden en genodigden waaronder ex astronaut Andre Kuipers. Een heropening van het gebouw. De verkoop van overtollig materiaal aan personeel en studenten heeft de afgelopen maanden maar liefst € 2100 opgeleverd. 

Lees meer
Kapotte waterpomp basisschool wordt Chimoio gerepareerd.

Kapotte waterpomp basisschool wordt Chimoio gerepareerd.

11 okt 2016 22:26 uur

Onlangs was Leo Groendijk samen met Paula vd Brink een cursus aan het geven aan de universiteit in Chimoio in Mozambique. Bij een bezoek aan een plaatselijke basisschool bleek dat de watervoorziening totaal kapot was. Een hanpomp had de geest gegeven en niemand was eigenaar....... Een veelvoorkomend probleem.

Omdat de directeur van de school met de handen in het haar zat is besloten de pomp te repareren. Water for Everyone heeft een bedrag van 450 Euro beschikbaar gesteld voor het vernieuwen van pomphuis, nieuwe zwengel en nieuwe lagers. De pomp kan volgende maand weer dienst doen en de 400 kinderen van schoon drinkwater voorzien. ook voor het wassen van de handen na het tioletbezoek.

Lees meer
pagina 3 van 15

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."