Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Nieuwe materialen voor praktijkonderwijs in Sumbawanga

14 apr 2022 20:49 uur

Afgelopen jaar is er een container met houtbewerking gereedschap naar Kilangala verzonden. Een deel van de container was gereserveerd voor nieuwe leermiddelen voor de ARSS school in Sumbawanga, een uur rijden vanaf Kilangala.

Op school wordt nu praktijkles gegeven in Scheikunde, Biologie en Natuurkunde. Een deel van de leermiddelen is reeds in gebruik maar deze zomer gaat Leo Groendijk voor Water for Everyone samen met zijn vrouw Stien Kooistra naar Sumbawanga om daar het resterende deel uit te pakken, te installeren en de leraren trainen in het gebruik. De nadruk zal iiggen op toepassing van de leermiddelen in het onderwijs op het terrein van water, milieu en energie.

Water leren analyseren en beoordelen op kwaliteit, water behandelen, energie opwekken met zonne eenergie en aandacht voor hygiene en sanitatie. Hergebruik van materialen en het verwerken van afval.

Op de foto een aantal leerlingen en leraren met een deel van de nieuwe leermiddelen aan het werk.Toppers die aan een gezonde en duurzame ontwikkeling werken van Tanzania.

Gehele drinkwatervoorziening Kilangala gereed!!

13 apr 2022 17:45 uur

Na het bouwen van een extra opslagtank voor drinkwater is er afgelopen jaar ook gewerkt aan het bouwen van twee nieuwe tanks voor het oostelijke deel van het dorp Kilangala.de laatste getoond op de foto hier onder.

Leerlingen van de technische school en de eigen bevolking samen hebben twee nieuwe stenen watertanks gemetseld van eigen gemaakte baksteen. De voorziening is bijna klaar en deze zomer gaan we op bezoek in het dorp en kunnen we hopenlijk de nieuwe tapkranen in bedrijf stellen. Hiermee is de watervoorziening in het dorp klaar en kunnen de bewoners water tappen op geringe loop afstand.

     

2022 - kunnen we weer volop aan de slag?

7 jan 2022 12:54 uur

Wie weet? We staan te popelen om aan de slag te gaan. Het blijft lastig projecten te bezoeken en het nodige werk van afstand te kunnen coordineren. Controle, instructie, plannen en resultaten zien is lastig door de Covid pandemie. We hopen echter dit jaar weer volop verder te kunnen met de plannen die er liggen. Langs deze weg allen een gezond en veilig 2022 toegewenst!

Lions Wolvega steunt Water for Everyone met Silverlegrally

6 dec 2021 12:51 uur

Onlangs werd door de Lions club Wolvega de silverlegralley georganiseerd. De opbrengst ging voor een deel naar Water for Everyone waarvoor ontzettend veel dank. Een bedrag van 1500 Euro wordt gebruikt voor de aanleg van een nieuwe waterleiding met pomp in het gehucht Ntendo In west Tanzania. https://www.facebook.com/silverlegrally/

Praktijk materialen voor A-R-S-School Sumbawanga 2021

6 mei 2021 22:25 uur
pagina 2 van 16

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
p/a Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum.

Water for Everyone is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

KvK 01179199   

RSIN 8221.90.394   

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets. 

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."