Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Projecten  /  Noodhulp voor Mozambique!! Waterfilters hard no...

Noodhulp voor Mozambique!! Waterfilters hard nodig.

Drinkwater voor Mozambique. Doneer nu 25 Euro voor een filter.
Vandaag 19:53 uur
25 Maart 2019

Water for Everyone is een vandaag een actie gestart om de slachtoffers van de natuurramp Idai in Mozambique te helpen aan veilig drinkwater. Voor 25 Euro zorgt u dat een gezin een klein waterfilter ontvangt waarmee de dagelijkse hoeveelheid drinkwater kan worden gefilterd. Men kan er meer dan een jaar mee vooruit! Idai heeft verschrikkelijk huis gehouden in Mozambique. En het nieuws druppelt heel langzaam binnen. De situatie is rampzalig en wordt vergeleken met Katrina in de VS.

Maak uw gift over op IBAN: NL13 INGB 0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone o.v.v. filters Mozambique

Het dodental in Mozambique door de cycloon Idai is opgelopen tot 770. De huizen van een half miljoen mensen zijn geheel of gedeeltelijk verwoest; 110.000 inwoners zijn inmiddels opgevangen in kampen, meldt een topambtenaar zondag. (NU.nl)

Het zijn voorlopige cijfers; de VN waarschuwde zaterdag al dat de omvang en de schade van de ramp in Zuidoost-Afrika pas kunnen worden ingeschat wanneer de ondergelopen regio's weer droog staan.

"We zullen moeten wachten tot het water zich terugtrekt om de volledige omvang en het dodental te kunnen bepalen", aldus de organisatie. Duizenden Mozambikanen zijn ingesloten door het hoge water.

Door de enorme regenval zijn rivieren buiten hun oevers getreden. De VN heeft zaterdag gewaarschuwd dat de kans op meer overstromingen nog groot is. "De Buzi-rivier en de Zambezi-rivier dreigen wederom te overstromen en het water begeeft zich naar de lagergelegen stad Beira", aldus een VN-woordvoerder.(NU.nl.

De eerste €2500 is reeds overgemaakt naar onze contactadres in Mozambique, mevrouw Tjitske Leemans, die reeds jaren actief is in Mozambique gericht op het verbeteren van Water en Sanitatie in de omgeving van Chimoio.

De eerste 100 filters kunnen binnen een week worden uitgedeeld.

We hopen dat de aanvoer van filters groot genoeg kan blijven.

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets.

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."