Schoon drinkwater, een recht voor iedereen!
Je bent hier:  Home  /  Nieuws

Nieuws

Kapotte waterpomp basisschool wordt Chimoio gerepareerd.

Kapotte waterpomp basisschool wordt Chimoio gerepareerd.

11 okt 2016 22:26 uur

Onlangs was Leo Groendijk samen met Paula vd Brink een cursus aan het geven aan de universiteit in Chimoio in Mozambique. Bij een bezoek aan een plaatselijke basisschool bleek dat de watervoorziening totaal kapot was. Een hanpomp had de geest gegeven en niemand was eigenaar....... Een veelvoorkomend probleem.

Omdat de directeur van de school met de handen in het haar zat is besloten de pomp te repareren. Water for Everyone heeft een bedrag van 450 Euro beschikbaar gesteld voor het vernieuwen van pomphuis, nieuwe zwengel en nieuwe lagers. De pomp kan volgende maand weer dienst doen en de 400 kinderen van schoon drinkwater voorzien. ook voor het wassen van de handen na het tioletbezoek.

Lees meer
Biovergister maakt biogas in Rwanda

Biovergister maakt biogas in Rwanda

26 sep 2016 22:22 uur

Afgelopen maand is de biovergister bij het opvanghuis Second Chance in Rwanda in gebruik genomen.De koeien en het afval van de keuken zorogen voor biogas ipv sprokkelhout om op te koken.De eerste vergister in de regio is een pilot met als doel om series vergisters te gaan bouwen in de wijde omtrek. Een cursus vergister metselen is afgerond en 16 jongemannen kunnen nu vergisters bouwen. Klik op Lees meer om ook een filmpje over dit project te kunnen aanschouwen.

Lees meer
Opbrengst actie dorpshuis Warfstermolen voor Water for Everyone!

Opbrengst actie dorpshuis Warfstermolen voor Water for Everyone!

13 jul 2016 08:54 uur

Na alle goede doelen en clubs in eigen dorp geld te hebben gedoneerd met de opbrengst van het bakken van oliebollen op 31 december, vond het oliebollen bakteam het nu tijd voor een ander goed doel. Maar liefst 303,00 Euro werd gedoneerd op deze ludieke wijze. ( foto Sake Beerstra)

Lees meer
Leerlingen CBS De wegwijzer wandelen voor water !

Leerlingen CBS De wegwijzer wandelen voor water !

12 jul 2016 20:03 uur

Maar liefst € 1070,23 wisten de leerlingen van groep 1 t/m 8 van CBS De wegwijzer te Kollumerpomp bij elkaar te halen middels het wekelijks sparen voor "het zendingspotje" én de actie Wandelen voor Water.

Lees meer
Watercursus Dominicaanse Republiek enorm gewaardeerd

Watercursus Dominicaanse Republiek enorm gewaardeerd

11 jun 2016 12:21 uur

Afgelopen maand Mei zijn Sander Buisman, oud docent Scheikunde en Anna Casadella, pas gepromoveerd bij Wetsus, op reis geweest naar de DR om ter plaatse op het platteland een aantal dorpsleiders te scholen op het gebied van water, hygiene en onderhoud van waterdistributiesystemen. Een eerste aanzet, een groot succes.

Lees meer
pagina 2 van 13

Donateur worden?

U kunt eenvoudig donateur worden van Water for Everyone.

Er zijn diverse manieren om uw steun te geven aan het verwezenlijken van ons doel!

Via IDEAL online snel en gemakkelijk een gift geven.

 

Water for Everyone is een door de belastingdienst erkende ANBI. (algemeen nut beogende instelling)

Hiermee zijn bijv uw giften of donaties fiscaal aftrekbaar.  (erkend m.i.v. 1 jan 2011).  Een Overeenkomst Periodieke gift in geld formulier is hier te downloaden.

Water for Everyone wil principieel geen CBF keurmerk dragen vanwege de kosten die dit van onze kas vraagt. (250 Euro) We besteden dit door u aan ons gedoneerde geld liever aan de uitvoering voor ons doel.

Adres & contactgegevens

Stichting Water for Everyone
Cantecleer 51
9291 AR Kollum, Nederland
Tel: +31 (0) 511 452766 / +31 (0)58 2846215  

e mail: info@waterforeveryone.nl

Voor giften: ING bank: NL13INGB0004251296 t.n.v. Stichting Water for Everyone te Kollum

Contactformulier

Leo Groendijk
initiatiefnemer van Stichting Water for Everyone

 "de kennis en ervaring uit je dagelijkse werk mogen gebruiken voor een stichting als deze is voor mij persoonlijk een zeer waardevol iets.

Een prachtig mooi gezegde van de Chinese wijsgeer Ziao Ling was en is: "Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag. Leer hem vissen en je voedt hem zijn leven lang."